Print this page

ЧАСТ ОТ НАРЪЧНИК ЗА МЪЖЕТЕ: ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕШ С ЖЕНА СИ НА КРЪЧМА

By  Фев 05, 2016

Представете си следната ситуация: мъж и жена бързат за среща с приятели в кръчма /ресторант, обикновено заведение…/, няма никакъв повод, просто да се видят, да изпият по една бира, да обсъдят разни важни неща, като неуспешния риболов или някой футболен мач. Картинката е следната:

Мъжа е готов, навлякъл е първите му попаднали дънки и някаква тениска – изглежда добре, как го правят това мъжете все още не мога да разбера, пристъпва от крак на крак в коридора, подрънква с ключовете /леле как го мразя това!!!/, а мисълта му се е вкопчила в изпотена чаша бира и огромна чиния с пържени картофки.

Жената е все още по гащи, изхвърлила е целия гардероб /почти, без онази стара рокля, купена преди две години, май за рождения ден на свекървата/, а и остава още и да се гримира, и да си пооправи косата, и дали да не обуе онези обувки, които стоят в коридора на най-горния рафт или онези другите, които стоят в кутия на тавана … В този момент жената решава, че ще търси съдействие от мъжа си и кротко задава крайно сложния въпрос: Как смяташ с тези обеци ли е по-добре да изляза или с онези?

И тогава като лавина се отприщва скандала… после следват сълзи - нейните, разбира се, после успокояване – от негова страна, заради онази чаша бира, която все още е толкова далече и после пак сте закъснели…

Скъпи мъже. Знам, че сте изнервени – колкото нас, знам, че не може да разберете как обличането за кръчма с приятели може да отнема час, час и половина и знам, че нищо ама нищо не разбирате от обеци… ама защо трябва да крещите когато ние имаме да решаваме толкова сложни въпроси?!?! За ваше добро и за наше спокойствие ви препоръчвам, когато трябва да излизате някъде заедно и видите, че на спалнята има хвърлени повече от две рокли направите следното:

  1. Седнете спокойно на дивана и се заемете с любимото си действие: превключване на каналите на ТВ. Може да видите някой хубав гол или коментар на политическо събитие.
  2. Никакво дрънкане на ключове и никакво показване, че направо сте бесен. Въпреки, че от половин час вече място не си намирате, заради онази прекрасна … изпотена … бира.
  3. На въпроса с обеците: замислете се за секунда-две и посочете единия чифт обеци … гаранция, че тя ще е сложи другите.
  4. Ако ви отправи сложния въпрос с обувките – много внимавайте какво ще отговорите. Не се правете на незаинтересован и в никакъв случай не казвайте нещо от рода на: Много важно с кои обувки /от 50-те ти чифта/ ще излезеш. Не употребявайте и израз от рода на: Онези на тавана са по-грозни … защото сега ще ви се размине ходенето до тавана, но след една седмица ще се окаже, че сте се изръсили със стотина лева за нови, страхотни обувки, които са направо евтини защото са на разпродажба… Може да кажете най-много: харесвам се с тези в кутията.
  5. Ако искате да ви е мирна главата през цялата вечер и да си пиете спокойно бирата не забравяйте точно преди да излезете да погледнете жена си и да кажете нещо от рода: изглеждаш направо страхотно. Не преувеличавайте и не украсявайте излишно, за да не се стигне до други драми. Не правете никакви допълнения от рода на: ти винаги си изглеждаш така, защото в главата и ще се юрнат следните мисли: да бе, а онази сутрин, когато тръгнах на работа с огромни сенки под очите и на блузата ми имаше миниатюрно неизгладено място?!? Значи ме лъже, значи трябва да се преоблека, значи е нервен, че закъсняваме, той вечно е нервен, той вечно иска да е с приятели, а не с мен ….. и хоп скандал. Не правете и изказвания от рода на: и с дънки щеше да изглеждаш толкова добре, защото следват други подобни мисли: да бе, правят задника ми увиснал, а като облека онази тениска ми се виждат паласките. Защо след като имам паласки трябва да ходя на тъпата кръчма, та всички  да видят колко съм дебела, да се правя, че ми харесва да пия бира, която ще ми лепне и шкембе?!? И тук отново следва скандал на тема вашето пиене, скапаната кръчма и точно вашите приятели…

Е, приятна вечер мъже … ако сте спазили поне част от горните ми указания. Ако не сте – вие си знаете …

Last modified on Вторник, 20 Февруари 2018 14:05
Login to post comments