Print this page

Да поговорим сериозно за секса ... въпроси и отговори

By  Ян 19, 2016

Какво е значението на любовната игра?

Любовната игра е всяко галене или друго стимулиране, което повишава сексуалната възбуда преди сношение. Необходимо е достатъчна любовна игра, за да може пенисът да достигне ерекция и вагината да се овлажни. Ние се нуждаем и харесваме различни количества и дейности. Някои хора са готови за проникване за по-малко от минута, други се нуждаят или предпочитат половин час или повече.

Кое е най-доброто положение за секс?

Всяко, което ви харесва. Изглежда положението не е важен фактор за достигането на пълен сексуален отговор и оргазъм както при мъжете, така и за жените. Повечето от нас си имат своите предпочитания, но е забавно да опитаме и нещо различно. В голяма част на многото книги за секса във всяка библиотека или книжарница ще откриете изумителен брой положения.

Какъв процент жени достигат оргазъм по време на сношение?

Зависи чие е проучването. Проучванията дават широко вариращи резултати: 20 до 75 процента от жените изживяват редовно оргазъм по време на сношение; 30 до 45 процента - понякога; а между 1 и 80 процента са жените, които рядко или никога не са достигали оргазъм.

Много жени казват, че могат да се насладят на секса без задължително всеки път да имат оргазъм, което за мъжете е трудно разбираемо.

Какво става, ако по време на сношение не достигнете оргазъм?

Ако сте били сексуално възбуден и притокът на кръв към таза не се намали от оргазма, това може да ви накара да се чувствате неудобно, буден и незадоволен. Ако това се случи веднъж или няколко пъти, може да причини чувство на пълнота в таза, абдоминален дискомфорт и понякога хронична тазова болка и болки в гърба. Тазовата конгестия може да бъде намалена чрез мастурбация, но това разрешение не е приемливо за всички жени.

Каква е разликата между клиторен и вагинален оргазъм?

На Фройд е идеята, че вагиналният оргазъм е „правилен", а клиторният „погрешен". Проучванията на Мастерс и Джонсън показват, че няма разлика.

Различен ли е оргазмът от мастурбация от оргазма с партньор?

Физиологично няма разлика, но много хора забелязват разлика в качеството между двата, както по отношение на силата, така и по отношение на изживяното сексуално задоволяване.

Могат ли вагиналните размери да се отразят на сексуалната наслада?

Често не. Ако вагината е много малка или липсва поради вродени малформации, сношението може да е трудно или невъзможно, но чрез други генитални стимулации е възможно достигането на сексуална наслада. Повечето вродени дефекти могат да бъдат коригирани, за да позволят осъществяването на сношение.

У жени, чието тазово дъно е било сериозно разкъсано по време на раждане и не е възстановено, долната трета на влагалището не се стеснява достатъчно по време на платото, за да обхване пениса, така че има по-малка стимулация на клитора при вкарването му. Сега, когато перинеалните разкъсвания се възстановяват веднага след раждане, този проблем е рядък.

Колко важен е размерът на пениса?

Не е вярно твърдението, че колкото по-голям е пенисът, толкова по-добър любовник ще е мъжът. В действителност, макар да има големи разлики в размера на пенисите в състояние на покой, при ерекция всички достигат приблизително еднакви размери. Колкото по-малък е пенисът в покой, толкова повече се уголемява по време на възбудата и обратно.

Какво е влиянието на хистеректомията върху сексуалната наслада на жената?

Много проучвания показват, че сексуалният отговор не се различава след хистеректомия, макар, разбира се, контракциите на матката по време на оргазъм да липсват. По-голяма част от жените казват, че не усещат разлика в сексуалната наслада. Въпреки това, либидото на жените, които са емоционално разстроени от хистеректомията, може да бъде намалено.

Какво представлява точката Г?

Това е област на предната страна на долната трета на влагалището, зад уретрата. Наречена е на д-р Ернест Графенберг, който първи я описва като силно еротична зона. Не се знае дали всички жени имат точка Г и какво е значението й за сексуалната наслада. Някои жени, които са открили това място, казват, че то е най-мощната им еротична зона; други казват, че различни еротични зони са еднакво или по-стимулиращи. Много жени, които не могат да открият точката Г, въпреки това намират секса за чудесен.

 

Last modified on Неделя, 24 Януари 2016 13:21
Login to post comments