Print this page

БЛЯСЪК В ОЧИТЕ ...

By  Ян 19, 2016

За да се радвате винаги на красиви очи, следвайте три основни стъпки: безкомпромисно почистване на грима, добра хидратация, за да смекчите бръчиците, както и правилно нанасяне на грима, за да прикриете торбичките и тъмните кръгове. Не правете компромис с тези три стъпки. Повтаряйте ги всеки ден и всяка вечер преди лягане: от внимателното полагане на грима до правилното му почистване и нанасянето на крема за околоочния контур.

Тъй като погледът казва всичко, за него трябва да бъдат полагани специални грижи. След навършване на 20 години задължително трябва да използвате крем, съобразен с възрастта ви, и да почиствате добре грима си.

Между 20 u 30 години

Дори и около очите все още да не са се появили първите фини бръчиии, кожата трябва да се почиства много внимателно и да бъде хидратирана сутрин и вечер. Обърнете внимание на тъмните кръгове, които се появяват при липса на достатъчно сън, и които могат да се засилят към 25-годишна възраст, тъй като тогава микроциркулаиията около очите започва да се забавя. Получава се застой на кръвта в тази област, която оцветява нежната там кожа.

Кремовете за околоочния контур могат да бъдат разделени на три типа: успокояващ (който отпуска, хидратира и намалява следите от умората); деконгестант (намаляващ нахлуването на кръв), който се бори с подпухналите клепачи сутрин благодарение на своето стимулиращо действие; и крем с високо съдържание на витамини.

Между 30 и 40-годишна възраст

Тъмните кръгове стават все по-ясно изразени, а в ъглите на очите и под тях започват да се оформят бръчици. Това е естествен процес вследствие на стареенето на кожата. Някои хора са по-предразположени към този проблем, особено жените с много фина и светла кожа, или онези, които прекаляват с излагането на слънце.

В този случай има три основни варианта за справяне с проблема: антиоксидантът, който действа върху свободните радикали, причиняващи състаряването на кожата; лифтингът, директно изглаждащ бръчките; и накрая стимулантът, който активизира производството на хиалуронова киселина и колаген и благодарение на който кожата около очите става по-бляскава и еластична.

След 40 години

В тази възраст вече е необходимо кожата да се регенерира - отново чрез грижливо почистване, но и чрез нанасяне на подходящите продукти сутрин и вечер. В случай че торбичките под очите ви са прекалено ясно изразени, бихте могли да прибегнете до услугите на естетичната хирургия за отстраняване на излишната мазнина.

При уморен поглед

Козметиците правят специален масаж на зоната около очите. Те работят над линията на веждите  и отиват към скулите с леки изглаждащи движения. И за финал - маска с минерали.

В къщи: Направете си лек  самомасаж, премахваш, следите от умората: Поставете палците на двете си ръце на нивото малко над вътрешния ъгъл на очите, под  веждите. Подпрете се с лакти върху масата за по-добра опора и започнете много нежно и внимателно да масажирате. Преминете постепенно нагоре и настрани по линията над веждите, после се отпуснете надолу и опишете кръг скулите чак до основата на носа. При редовно прилагане ще усетите драстична промяна във на зоната около очите.

Кожа, предразположена към преждевременна поява на бръчки

В този случай изключително важно е зоната около очите да де добре хидратирана. В козметичните салони обикновено поставят компреси върху очите с марля и маска, напоена със серум. Различните продукти за грижа през нощта са особено ефикасни и могат да бъдат адаптирани към специфичните нужди.

Вкъщи: Когато нанасяте серума за околоочния контур, правете го с леко потупване и го нанасяйте до костта на орбитите: не се доближавайте съвсем до окото, за да го предпазите от раздразнения.

Тъмните кръгове около очите

Несъмнено във всеки козметичен салони биха ви предложили професионални продукти и процедури, които ще въздействат изключително стимулиращо на околоочния контур. В този смисъл много ефикасен е ръчният масаж със специален серум.

Вкъщи: Много добро решение е една от добре известните ни „бабини рецепти": поставете малки метални лъжички в хладилника. След като вече са добре охладени, ги поставете с дъното към клепача си и ги притиснете нежно към кожата. Още по-добре ще направите, ако държите в хладилника и крема си за околоочен контур. Избягвайте обаче да поставяте кубчета лед директно върху очите си, тъй като кожата там е изключително чувствителна и склонна към раздразване. По-добре ги увийте ги в парче плат или специална козметична ръкавица.

Малки хитринки за прикриване на следите от умората

Само с няколко движения и с подходящите средства ще успеете много лесно да се правите с този проблем.

1) С леко докосване на коректора (без да нанасяте прекалено големи количества от него!) върху тъмните кръгове. Започнете от вътрешния ъгъл на окото и спрете някъде докъм средата. Потупайте лекичко, за да смекчите и разнесете цвета.

2) Светли сенки непосредствено под веждите - за да прикриете несъвършенствата и да добавете светлина в погледа. Бялото ще уголеми оптически окото, но внимавайте да не прекалите! В случая сенките не се използват, за да придадат цвят, а само за да уеднаквят тена.

3) С черна спирала, нанесена само върху горните мигли. Избягвайте да я поставяте на долните, тъй като по този начин само ще подчертаете умората.


Last modified on Вторник, 27 Февруари 2018 12:19
Login to post comments