Print this page

КАК ДА ИЗГЛЕЖДАМ ПО-МЛАДА

By  Фев 27, 2018

С възрастта овалът на лицето се променя - появява се двойна брадичка, челюстта става по-тежка. Нямате друг изход, освен да привлечете вниманието към горната част на лицето с по-силен грим на очите и руж в прасковено-златисто. Вечер можете да слагате руж по очертанията на челюстите си и върху меката част на ушите.

ВСИЧКО Е В ПОГЛЕДА

Сенките и торбичките безмилостно състаряват, особено ако сме предразположени генетично към тях. Решите ли да ги камуфлирате, започнете с визуално уголемяване на очите. Използвайте бял молив, с който да очертаете клепачите си от вътрешната им страна, а под веждите сложете много светли, почти бели сенки. Щом нямате кожа като праскова и сте на повече от 25 години, откажете се от перлените сенки. Те коварно се натрупват в гънките на клепачите и привличат погледа към бръчките около очите.

Съветите на гримьорите:

*Сенките се нанасят по-лесно и равномерно, ако преди това напудрите клепачите си.

*Черната очна линия и черната спирала са най-добрият избор, защото с тях очите изпъкват като в рамка.

*Никога не използвайте сенки с цвета на ириса.

Съветите на дерматолозите:

*Пийте най-малко 1,5 л вода на ден, но след 19 часа ограничете течностите, щом очите ви лесно подпухват.И внимавайте със солта!

*Спете поне 8 часа на нощ.

*Избягвайте преумората, не работете на смесена - дневна и изкуствена светлина, а вечер ме слагайте мазен крем около очите.

Съветът на бабите ни:

*Преди да си легнете, поставете в хладилника обелен картоф. На сутринта го срежете на две и дръжте половинките му върху затворените си очи в продължение на 5 минути! После се измийте с вода и намажете със зехтин. Торбичките изчезват, кожата се изглажда.

КОЖА КАТО КОПРИНА

Тайната на хубавата, здрава и свежа кожа не е в невероятно скъпата козметика, нито в пластичната хирургия, а най- вече в съвестното й почистване сутрин и вечер, в прилагането на хидратиращ крем през деня и подхранващ вечер, в предпазването от слънцето и в грима... - не забравяйте, че отричаният допреди десетилетие фон дьо тен сега се препоръчва горещо, защото ни защитава от свободните радикали.

Всяка жена има лицето, което заслужава. Не бива нито за миг да забравяме тази азбучна истина и безропотно да се примиряваме с незначителните дефекти в чертите си. Малко цвят и много сръчност в съчетание с добро самочувствие могат да превърнат и невзрачната пепеляшка в ослепителна красавица.

Съветите на гримьорите:

*Използвайте фон дьо тен с един тон по-светъл от този на кожата. Нанасяйте го от центъра на лицето навън, като не забравяте шията, ноздрите, меката част на ушите.

*Винаги се пудрете отгоре надолу - това е посоката на естествения мъх по лицето.

*За да омекотите чертите си, леко потупвайте с четката за руж най-издадените места на челюстите.

Съветите на дерматолозите:

*Разгримирането започвайте винаги с очите - най-чувствителната зона на лицето, За предпочитане е да използвате специално създаден за целта продукт, с I който се почистват и устните.

*Тоалетното мляко обикновено се нанася с памук, но можете да прибегнете и до пръстите си. В този случай масажирайте кожата с леки потупващи движения, без да я опъвате, за да не предизвикате появата на бръчки,

*Разгримирането непременно завършвайте с тоник или с розова вода, стягаща порите.

Съветът на бабите ни:

Въпреки че не са чували думата пилинг, те редовно правели подобна процедура с помощта на мед. Лицето се почиства и се намазва с пчелния еликсир, след което започва енергично да се потупва. При отлепването на пръстите от кожата мъртвите клетки се отстраняват по изключително ефикасен начин.

МЕЧТАНИТЕ УСТНИ

За наше най-голямо разочарование с годините устните неминуемо изтъняват. Когато не можете да си позволите инжекции с колаген или перманентен грим, за да предотвратите катастрофата, научете се как да използвате контурния молив. Ако едната ви устна (обикновено горната) е по-тънка, съсредоточете се върху нея, а долната оставете такава, каквато си е. С молива излезте леко от естествените контури - не повече от милиметър- два, и после нанесете червило в същия цвят.

Съветите на гримьорите:

*За по-голям обем най-отвън устните могат да се очертаят с бежов молив или с коректор

*При много тънки устни тъмните червила са забранени.

*Избягвайте да пудрите устните си - наистина така ще удължите „престоя" на червилото върху тях, но пък ще ги изсушите и те ще се напукат доста неестетично и болезнено. Най-добре е, след като се начервите, да притиснете към устните си мека хартиена салфетка и после отново да минете с гилзата по тях.

*Червилото може съвсем успешно да се замести с ръждиво златисти сенки за очи.

Съветът на бабите ни:

*Всяка сутрин мажете устните си с мед за 10 - 20 минути. Така няма да се напукват дори през най-студената зима, ще бъдат винаги меки и гладки.


Last modified on Вторник, 27 Февруари 2018 12:29
Login to post comments