Print this page

Гардероб точно според фигурата

By  Ян 15, 2016

Нисък ръст

Задачата ви е да спечелите няколко сантиметра, като с помощта на облеклото удължите силуета си. Направете така, че околните да забелязват преди всичко горната част на тялото ви и главата. Тук спасението е в ефектния грим и в добре поддържаната прическа. Също така е желателно да се обличате в един цвят от главата до петите, както постъпва през повечето време миниатюрната Кайли Миноуг, или пък да заложите на контраста -светли дрехи горе и по-тъмни от талията надолу.

Откажете се и от всичко прекалено: например много широки панталони, пищни поли с дантели, грамадни пуловери. Носете мини, само ако имате хубави крака. И не забравяйте, че саката не бива да падат под линията на кръста ви.

Предпочитайте: стегнатите материи от сорта на студена върна, гладка кожа, памучен поплин, габардин.

Отиват ви блузони, вталени сака, 6-сантиметрови токове, прави поли и къси бюстиета, рокли на дребни флорални мотиви.

Избягвайте: широките дрехи, огромните токове, сандалите с каишки през глезена, полите с набор в талията, капитонираните връхни дрехи.

Малък бюст, широк ханш

Можете да си позволите всякакви експерименти с горната част на тоалета, но за полите и панталоните най-подходящи са чистите линии и сдържаните цветове.

Спокойно носете бродирани и сатинирани тъкани, блузи с волани, ярки десени. Вашата дължина е около коляното или до глезена. Много важни са обувките - ако са тежки и груби, ханшът ви ще изглежда още по-закръглен.

Предпочитайте: драпираните блузи, късите якета, саката „сафари" с множество прикачени джобове, роклите в стил „ампир" с талия, срязана под бюста, диагонално скроените поли, които ще прикрият мощните ви бедра, роклите, тип „прегърни ме".

Избягвайте: трикотажни или вталени рокли, кройки реглан, корсарски панталони с дължина под коляното, фини презрамки, обемни пуловери с релефна плетка.

Широки рамене, тесен ханш

Покажете своите дълги крака и не крийте пищния си бюст - много жени ви завиждат за тях.

Отиват ви поли и панталони с ниска талия, освен това нямате никакви проблеми с дължините: и минито, и максито са еднакво добър избор за вас. Не забравяйте обаче, че горните дрехи не бива да слизат много по-ниско от линията на ханша или да са тесни, защото ще подчертаят богатирския ви гръб.

Предпочитайте: костюми с панталони, ефирни поли с шемизети с три четвърт ръкав, които се връзват на кръста, пуловери и жилетки с V-образно деколте.

Избягвайте: дрехи, откриващи раменете, рокли с трапецовидна линия, сака с подплънки, панталони с шнур в талията, широки колани.

Всеобща заобленост

Постарайте се да стесните оптически силуета си и да привлечете погледите към деколтето.

Чудесно ви стоят дрехи от леки материи, насложени интелигентно една върху друга: например пола до глезените и сако с дължина 7/8, туника до средата на бедрата и права пола с цепка. За нищо на света не крийте тялото си под свръхобемни тоалети - облеклото ви трябва да следва неговите извивки, без обаче да се превръща във втора кожа. Добре е роклите, полите и саката ви да са в неутрални тонове, но непременно освежени с допълнения в ярък цвят.

Предпочитайте: леко намачкани материи, дълбоки деколтета, удължаващи шията, рокли-шемизети, носени разкопчани върху рокли с презрамки или върху панталони, костюми с панталон в комбинация с дълги сака, дрехи от коприна и вискозен воал.

Избягвайте: стреч, принтове на огромни цветя, модели с връзки вместо с копчета, панталони с басти, прекалено високи токове. 


Last modified on Сряда, 19 Юли 2017 12:45
Login to post comments