Print this page

Най-големите врагове на вашата диета?

By  Ян 13, 2016

Няма значение колко много ви се иска да отслабнете и колко добри са намеренията ви, защото винаги ще се намери някой, който макар и неволно ще успее да ги подкопае. Предлагаме ви няколко съвета как все пак да устоите на „враговете" на вашата хубава фигура.

 

Вашата майка

Искате да свалите някое и друго килце преди празниците, но майка ви не спира да повтаря, че сте само „кожа и кости" и ви носи вече втора порция от вкусната вечеря.

Ограничете щетите - Откажете категорично, като настоявате, че вече сте съвсем сити.

Вашият съпруг

Проучване сочи, че когато една двойка сключи брак, и двамата партньори са склонни към напълняване, въпреки че повечето жени не се отказват (поне на думи) от усилията си да не развалят фигурата си.

Ограничете щетите - Големите порции определено са територия, в която не е добре да се мерите със съпруги си. Придържайте се към размери ни порциите си от времето, когато сте били несемейна. Така ще спестите близо 1000 калории на ден.

Вашата най-добра приятелка

Обожавате да прекарвате времето си с нея, но когато сте заедно навън, вечерите обикновено се превръщат в обилни гуляи с много алкохол, задължително завършващи с десерт и голям пакет чипс по пътя към вкъщи.

Ограничете щетите - Помислете добре, преди развеселено да кажете: „Добре, само още по едно..." - това е начинът да си спестите 120-те калории от всяка следваща чаша вино. Наблегнете на минералната вода и салатите.

Колегите

Вашият офис е от типа: „Петък е, значи е време за сладкиши!"? Звучи забавно, но не е и ако сте със слаба воля.

Ограничете щетите - Следващия път, когато около бюрото ви се появят шоколадови изкушения, отидете до машината за топли напитки и си направете чаша горещо какао - ще спестите около 200 калории.

Децата ви

Дояждането на остатъка от порцията на детето изглежда като най-обикновена пестеливост, но в действителност не е съвсем така, тъй като спестените пари след време ще се наложи да бъдат давани за хранителни добавки, диетолог или диетични храни, за да се върнете пак във форма.

Ограничете щетите - Изхвърлете остатъците от храната на децата на боклука, веднага след като са се нахранили -ще си спестите поне по 200 калории на ден.


Last modified on Вторник, 14 Февруари 2017 19:37
Login to post comments