Print this page

НЯКОЛКО СЪВЕТА ПРИ ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

By  Ян 13, 2016

1. Не  разчитайте вашето семейство, приятелите или познатите да ви помогнат. Напротив — очаквайте те да ви разубеждават. Някои от по-важните им аргументи ще бъдат ,,Фигурата ти е точно такава, каквато трябва да бъде", „И без това ти не би издържала диета в продължение на месеци", „Ако отслабнеш, от това не би станала по красива, а само по-незабележима и по-малко издръжлива", „Ще загубиш авторитета  си", „Хората са свикнали да те възприемат  такава, каквато си, изцяло ще загубиш характера си" и т. н. Най-добре е да не обръщате внимание на тези забележки. Обикновено такива изявления правят точно хора, които също би трябвало да се подложат на основна диета за отслабване, но не са осъзнали това.

Не се оставяйте да ви убеждават — излишните килограми вредят не на друг, а на вашето здраве!

2. Трябва да свикнете с факта, че след приключването на диетата за отслабване ще имате доста разходи за шивач. Точно затова през време на диетата поправяйте дрехите си само когато е наистина наложително и по възможност не си купувайте нови, но ако все пак се налага, то нека закупената  дреха да не бъде скъпа. През това време не е целесъобразно да си купувате и пръстен, защото след  два-три месеца той ще ви бъде голям и ще пада от пръста ви.

3. През време па диетата трябва да поддържате  особено грижливо лицето, косата и кожата си, така с приближаване към идеалното тегло ще бъдете  още по-привлекателна.

4. Не проверявайте теглото на тялото си всеки ден, защото ще придобиете впечатление, че отслабвате много бавно. Достатъчно  е да се претегляте веднъж седмично, естествено на един и същ кантар и в едно и също облекло.

5. Когато сте на гости, можете спокойно да заявите, че провеждате диета за отслабване, като обясните на домакините да не се засягат, ако не изконсумирате всичко, предложено в менюто, и особено десертите. Добре би било предварително да ги помолите да не разколебават категоричното ви решение.

6. Поддържането на диета за отслабване е по-лесно, ако човек я провежда не сам, а в компания. Когато на отслабване се подложат повече хора, те по-лесно ще преживеят тежките периоди на диетата; постигнатият успех, а дори и изоставането от другите подтиква към съревнование и е стимул човек да се стреми към по-добри резултати.  


Last modified on Петък, 17 Февруари 2017 06:45
Login to post comments