Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Вторник, 26 Септември 2017

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ЖИВОТА БЕЗ ДЕЦА

By  Май 26, 2016

Мили момичета, обещах ви да напиша кратичко и без много емоции /надявам се/ за това какво ви очаква, ако решите да заживеете заедно с приятеля си или да се ожените.

Още в началота ви казвам, че ви предстоят няколко гадни, ама много гадни изненади. И те не са свързани с човека, с когото сте решили да живеете, а с добронамерени и не чак до там добронамерени хора от обкръжението ви. За да не съм многословна вас двамата, до края на статията ще ви наричам жертви, а онези около вас – клюкари.

Та така. Получавате романтично или не до там романтично предложение, приемате и започвате да живеете заедно. От време на време се събуждате сутрин и се замисляте дали това е правилния мъж за вас, а после отлагате тези мисли за друг път. Не бива да се притеснявате – тези въпроси обикновено се появят когато ви тресат хормони и нещастния човек, с когото сте готова веднага да се скарате няма нищо общо с това. Вярвайте ми, ако той не искаше да живее с вас, вие въобще не бихте се будили до него сутрин ... с въпроси или без въпроси.

Обявявате по всевъзможни начини, че вече сте заедно. Усмихвате се, държите се за ръка, пиете заедно кафе, ходите заедно на гости ... Месец, два по – късно ще забележите вторачени погледи в корема си. Първоначално са само погледи. И първоначално вие се стремите да не им обръщате внимание. След това погледите ще ставата все по – вторачени и все по – дълги. Вие ще разкажете за това на другата жертва – мъжа ви и ще се посмеете заедно. Това е и момента, в който вие вероятно ще започнете да го притеснявате и да се притеснявате, че не сте бременна.

И всичко това ще се случва независимо от това дали вие като двойка сте взели решение да живеете без деца, да изчакате с децата или че знаете, че имате проблем със забременяването.

Аз не бих ви осъдила за първите две решения. Не бих ви насърчила, но това си е само ваше решение. Друго обаче мислят, говорят зад гърба ви, а в последствие казват и на вас Клюкарите.

През двайсетте години, през които аз се боря със стерилитета съм чула всичко, което и вие непременно ще чуете: „Още ли си празна“, „Абе вие въобще знаете ли как се зарежда фурната“, „Не ви ли писна да харчите парите само за себе си“, „До кога ще си живеете райски без дете“, „Кога най-накрая ще се съгласите да ви дам няколко урока как се прави дете“, „Жена ти е увредена и не може да ражда, що си не намериш друга“ ...е чула съм и някои още по грозни и вулгарни приказки, от които ушите ми дават заето и до днес.

Онези от вас, на които им се налага да тръгнат по трудния път на лечение на стерилитет ще чуят и „Тази само манипулира мъжа си, защото не иска да му роди дете“, „Еди коя си забременя с процедура от първия път, а тая явно не прави нещо както трябва“, „Тия двамата само лъжат колко пари дават по доктори, да зная само колко пари се дават когато имаш дете“...

Разбира се, това са основните форми, които изразяват мнения ще ги чуете в различни варианти и вариации, но ... целят едно и също: да ви нараняват и да се бъркат в живота ви.

Другите, които са решили да живеят без дете, постоянно трябва да убеждават Клюкарите, че не са болни от неизвестна смъртоносна болест или поне от спин. Сигурна съм, че никоя от вас няма сили да обяснява, причинита за това, че не иска да отглежда дете. А и да ви кажа не си струва въобще да се напъвате.

Най-лесния съвет, който мога да дам на всички вас е да не обръщате внимание. Никога не отговаряйте на такива подмятания и въпроси, никога не се опитвайте да обяснявате причини, разсъждения и проблеми. В един идеален свят, нормалните хора биха изчакали да споделите какво очаквате от съвместния ви живот, какво сте решили за вас двамата или дали имате проблем. И чак тогава да си позволят да ви дават съвети. Но ... това не е идеален свят и няма причина да се заблуждавате, че ако сте различни от стадото ще бъдете толерирани или приети.

Стискайте зъби, дистанцирайте се и говорете само с хора, на които имате доверие и от които сте готови да чуете съвет. Това е ... свиква се с времето и въобще не е толкова лесно колкото го пиша, но ... нямате друг избор.
Last modified on Сряда, 15 Февруари 2017 07:28
Login to post comments
  1. Актуално
  2. Популярно